keuken inrichting

Voor een paar honderd euro krijg jij duizenden euro’s méér hypotheek

Leestijd: ca. 3 minuten

Sinds dit jaar gelden er weer nieuwe hypotheekregels. Wil je weten wat er allemaal is veranderd, lees dan vooral mijn eerder geschreven blog. In deze nieuwe blog geef ik je graag een tip, hoe jij voor een klein bedrag (tien)duizenden euro’s meer aan hypotheek kunt krijgen.

Verduurzaming slaat nog steeds de klok

Vooral dit jaar wordt er bij de hypotheekregels nog meer naar duurzaamheid gekeken. Hoe hoger het energielabel van jouw woning, des te hoger de hypotheek die je kunt lenen. Maar ook: des te lager het energielabel, hoe meer verbouwingshypotheek je kunt lenen. Bij dit laatste kun je dus ook extra lenen, maar dan moet je die extra hypotheek wel volledig aan woningverduurzaming besteden.

Energielabel verplicht bij verkoop van een woning

Sinds enkele jaren is het verplicht om een definitief energielabel te hebben, wanneer je jouw woning gaat verkopen.

Koop je dus een nieuwe woning, dan ontvang je daarmee ook een definitief energielabel van je nieuwe stekkie. En met dat energielabel, kun jij extra lenen. Als je het label aan jouw bank of hypotheekadviseur aantoont, dan wordt dit meegenomen bij jouw hypotheekaanvraag.

Geen energielabel? Waar wacht je nog op?

Heb jij een bestaande woning zonder energielabel, en wil je een extra hypotheek afsluiten? Dan kan het handig zijn om een energielabel te regelen. Voor zo’n € 350 heb je er een. In een vorige blog, kun je lezen hoeveel je extra kunt lenen, wanneer het energielabel van jouw huis bekend (en definitief vastgesteld) is.

Stel dat jouw optrekje energielabel C heeft. Je kunt dan € 5.000 extra lenen, op basis van jouw of jullie inkomen. Kon je normaal gesproken maximaal € 300.000 lenen, dan wordt dat door het energielabel verhoogd naar maximaal € 305.000.

En met energielabel C, kun je ook nog eens maximaal € 15.000 lenen, voor de verduurzaming van jouw huis.

Zo zie je: voor een paar honderd euro (de kosten van een energielabel), kun je duizenden tot zelfs tienduizenden euro’s extra lenen.

Het mes snijdt aan twee kanten

Niet alleen jij kunt extra lenen, wanneer het energielabel van jouw woning bekend is. Dat geldt ook voor de toekomstige koper van jouw huis. Zo’n koper is daarnaast ook bereid, om een hogere prijs voor een duurzamer huis te betalen. Uit onderzoek onder makelaars blijkt namelijk dat kopers tegenwoordig steeds vaker naar het energielabel kijken.

Want hoe hoger dat label, des te minder energielasten jij gaat krijgen, wanneer je dat huis gaat kopen. Daarom zorgt woningverduurzaming niet alleen voor lagere energielasten, maar ook voor een hogere verkoopprijs in de toekomst.

Wil je dat ik je help met het energielabel voor jouw huis? Stuur me dan gerust een berichtje.

Sale/Solden 2024Sale/Solden 2024

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden worden tussen haakjes aangegeven.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.