Hardlopen besparen

Korting op je zorgverzekering? Ga toch lopen!

(leestijd: ca. 3 minuten)

Aan het einde van elk jaar, kijk ik of ik mijn zorgverzekering naar een goedkopere verzekeraar kan oversluiten. Dit is geen gesponsord bericht, maar zo heb ik eind vorig jaar mijn zorgverzekering overgesloten naar Ditzo. Waarom? Omdat je daar op een leuke en sportieve manier korting kunt krijgen op je premie. Zei er iemand korting? I’m in!

Naast deze overstap, heb ik ook een stappenteller aangeschaft, in de vorm van een Fitbit-smartwatch. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik aan het einde van het jaar een korting krijg op de premie van mijn aanvullende zorgverzekering. Daarnaast kan ik ongeveer elke maand een gratis cadeau uitzoeken bij verschillende winkels. 

Hoe ik dat doe? Ik doe mee met het ASR Vitality programma (ASR is een onderdeel van Ditzo). Hierbij wat extra uitleg: mijn smartwatch registreert hoeveel stappen ik dagelijks zet. Het aantal stappen wordt doorgegeven aan de app van ASR Vitality. Als ik 7.500 stappen op een dag heb gezet, dan verdien ik 50 punten. Bij 10.000 stappen krijg 100 punten, en bij 15.000 stappen zelfs 250. 

Nu legt ASR in hun app mij telkens een weekdoel op. Haal ik dat doel, dan ontvang ik winkelpunten. Een voorbeeld: mijn weekdoel bedraagt 400 punten. Dat zou betekenen dat ik in een week gedurende 6 dagen minimaal 7.500 stappen moet zetten, en 1 dag minimaal 10.000. Weekdoel behaald? Dan ontvang je 1 winkeltegoed-punt. Hiermee kun je vervolgens sparen voor sportieve producten, of een tegoedbon van bijvoorbeeld Zalando, Intersport of bol.com. Bij Etos mag je zelfs een gratis product uitzoeken!

Maar: de app stimuleert je om telkens meer stappen te zetten dan de week daarvoor. Heb je je weekdoel behaald? Dan heb je voor de volgende week een hoger doel; een hoger aantal stappen dus. 

Haal je een keer je weekdoel niet? Geen zorgen! Dan kun je altijd nog punten sprokkelen voor een korting op de premie van je aanvullende zorgverzekering. Ik heb namelijk ook zo’n aanvullende verzekering. Vooral voor fysiotherapie, want tja: van al die stappen zetten…

Haal je per jaar 10.000 punten? Dan krijg je aan het einde van het jaar de premie van één maand over je aanvullende zorgverzekering teruggestort. Bij 20.000 punten ontvang je over 3 maanden een premie-cashback, en bij 25.000 punten zelfs over 5 maanden.

Niet alleen het zetten van stappen zorgt voor punten. Je scoort ook punten wanneer je hartslag tijdens een sportsessie een bepaalde frequentie bereikt, gedurende een bepaalde tijd. Zo verdien je 100 punten wanneer je minimaal 30 minuten traint, en waarbij je een hartslag van gemiddeld 60 procent (ten opzichte van je leeftijdsgerelateerde maximale hartslag) hebt. 

Ben je een sportfanaat? Dan zou bovenstaand verhaal je geld op kunnen leveren. Voor de niet zo fanatiekelingen onder ons: heb je een hobby of beroep waarbij je veel stappen zet? Ook dan zou dit je kunnen helpen om op je zorgpremie te kunnen besparen, of om gratis kleding of gadgets bij elkaar te kunnen sprokkelen. Kijk voor meer informatie op asr.nl/vitality.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden worden tussen haakjes aangegeven.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.