Thuiswerken koptelefoon

Geen zorgen, niet alles wordt duurder!

Leestijd: ca. 3 minuten

Door de torenhoge inflatie van de laatste tijd, zijn er veel producten en diensten in ons land een stuk duurder geworden. Dit heeft het CBS onlangs onderzocht. Als je niet weet wat inflatie is: in deze blog leg ik het je uit. Maar: niet alles is in prijs gestegen. Lees snel om welke producten het gaat, en doe er je voordeel mee!

Koptelefoons

Vooral noise cancelling headphones zijn de laatste tijd, waarschijnlijk vanwege de trend om meer thuis te werken, ontzettend veel verkocht. Vanwege de grote populariteit en het vele aanbod hiervan, brengen steeds meer fabrikanten goedkopere headphones op de markt. Gevolg: de prijs ervan daalt, om de concurrentie voor te zijn.

Niet alleen deze headphones, maar ook e-readers werden ruim 11 procent goedkoper, vergeleken met een jaar geleden.

Check je autoverzekering!

Ik schreef het laatst al (lees de betreffende blog hier): het is nooit verkeerd om bijvoorbeeld eens per 3 jaar door je verzekeringen heen te spitten. Misschien ben je bij een andere verzekeringsmaatschappij, tegen minstens dezelfde dekking en voorwaarden, goedkoper verzekerd. Je verzekeringen oversluiten kan dan rendabel zijn.

Vergeleken met vorig jaar, zijn autoverzekeringen zo’n 8 procent goedkoper geworden qua premie. Dit komt natuurlijk met name door de coronamaatregelen: we gingen minder de weg op met onze vierwielers, waardoor er ook minder schade is ontstaan. En doordat we ondertussen wel onze verzekeringspremie bleven betalen, steeg het aantal schadevrije jaren. Hierdoor daalde de premie voor een autoverzekering sowieso.

Vergelijk dus snel of de premie van jouw autoverzekering ook omlaag kan!

Bellen maar!

Niet alleen je verzekeringspremie checken kan lonend zijn, het kan je ook winst opleveren om de kosten van je telefoonabonnement eens te vergelijken. Deze daalden namelijk een kleine 7 procent, in vergelijking met 2021. Ook hierbij is de hoofdoorzaak de toenemende concurrentie onder telecomaanbieders (aldus KPN).

De prijzen van telefoon-, internet- en TV-pakketten zijn met bijna 2 procent gedaald. Ook eens het vergelijken waard!

Speel voor Sinterklaas

De prijzen voor speelgoed en andere gadgets werden ook iets lager. Zo werd speelgoed ruim 1 procent goedkoper, en werd het aanschaffen van sportartikelen en computers zo’n 2 procent goedkoper.

Lockdown

Volgens mij dé oorzaak van deze prijsdalingen, als je ziet om welke producten het gaat. Producten die in de lockdowns massaal zijn aangeschaft. En over binnen blijven gesproken: de prijzen voor beddengoed (-1,3 procent), en zwangerschapstests en condooms (gemiddeld -3,2 procent) werden ook lager.

Mocht je je afvragen in welke sector er binnenkort veel vacatures zullen zijn: ik zou me alvast laten omscholen naar kraamverzorg(st)er, als ik jou was 😉

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden worden tussen haakjes aangegeven.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.