Hardlopen ASR Vitality

Dit kan ASR Vitality je opleveren!

Leestijd: ca. 3 minuten

Geen zorgen, dit is geen spon of gesponsord bericht. In mijn eerdere blog (lees ‘m hier) vertelde ik je over mijn deelname aan ASR Vitality. Noem het een sport- en bewegingsprogramma, van verzekeringsmaatschappij ASR. Ik maak er alweer bijna 2 jaar gebruik van, met veel plezier. In deze blog vertel ik je wat het mij heeft gekost, maar natuurlijk ook wat het me heeft opgeleverd.

De kosten

ASR Vitality kost je € 3,50 per maand. Aanvankelijk kon je alleen meedoen als je ook je zorgverzekering had afgesloten bij ASR of Ditzo (een dochterbedrijf van ASR). Dit hoeft nu niet meer. Via Vitality Only kun je één jaar meedoen, terwijl je jouw zorgverzekering ergens anders hebt afgesloten.

Maar, wat levert het je dan op?

Zoals ik in mijn eerdere blog al vertelde, ontvang je punten wanneer je je weekdoel haalt. Zet je bijvoorbeeld een bepaald aantal stappen waardoor je je doel behaalt, dan ontvang je een punt. Dit punt kun je inwisselen voor verschillende beloningen. Denk hierbij aan een gratis product bij Etos of een kortingsbon (van 5 euro) bij Intersport. Maar je kunt ook sparen voor cadeaubonnen van bijvoorbeeld Wehkamp, Zalando of Bol.com. Mocht je zelf geen cadeau willen, dan kun je ook kiezen voor een donatie aan de Johan Cruyff Foundation.

Cashback

Voor het aantal stappen wat je per dag zet, word je ook beloond. Aan het einde van het jaar kijkt ASR naar jouw totale puntenaantal. Vervolgens wordt je ingedeeld in een bepaalde Vitality status; brons, zilver, goud of platinum. Hoe hoger je status, des te meer cashback je krijgt op een verzekering van ASR (of Ditzo). Dit gaat niet alleen om een zorgverzekering, maar kan ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn.

Ook kun je via Vitality een smartwatch (Fitbit of Apple Watch) aanschaffen, om deze vervolgens maandelijks terug te verdienen.

Wat heeft Vitality mij uiteindelijk opgeleverd?

Doordat ik de hoogste status (Platinum) had bereikt, ontving ik een cashback van 5 maanden, van de premie van mijn aanvullende Ditzo-zorgverzekering. Dit ging om € 39,75. Uiteindelijk zou je kunnen zeggen dat Vitality mij niets heeft opgeleverd: ik betaal 12 maanden € 3,50 = 42 euro, terwijl ik een kleine 40 euro heb teruggekregen. Maar: ik heb ook enkele keren mijn weekdoel behaald. Dit heeft mij uiteindelijk 90 euro aan cadeaubonnen van Bol.com en 15 euro aan Intersport-kortingsbonnen opgeleverd. Best leuk dus! Als je een paar keer je weekdoel haalt, levert Vitality je dus meer op, dan dat het kost.

Misschien nog belangrijker

Natuurlijk zijn al die beloningen best leuk, maar via Vitality word je vooral aangemoedigd om dagelijks te bewegen. Je hoeft je niet uren af te beulen in de sportschool (mag natuurlijk wel), een wandeling kan al voldoende zijn. Via Vitality kun je je ook inschrijven voor sportevenementen bij jou in de buurt, zoals een hardloopwedstrijd of fietstour.

Daarnaast biedt ASR je een jaarlijkse gezondheidscheck aan. Bij een arts bij jou in de buurt worden daarbij zaken zoals je bloeddruk en cholesterol gecheckt.

Omdat ik mijn Vitality-lidmaatschap dit jaar heb verlengd, hoefde ik 4 maanden geen premie te betalen, scheelt weer! De teller van cadeaubonnen staat inmiddels op 70 euro, en status Platinum is opnieuw bereikt. Laat maar komen die premie-cashback!

Mocht je twijfelen om mee te doen met ASR Vitality: ik zeg doen! Je kunt er leuke dingen mee verdienen, maar je bent vooral bezig om gezond en in beweging te blijven. Na een burn-out best aan te raden, moet ik je zeggen 😉

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden worden tussen haakjes aangegeven.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.