Feestdagen tafel gezin

Geen lege portemonnee na de feestdagen? Zo doe je dat!

(leestijd: ca. 3 minuten)

Misschien moet je er nog niet aan denken, maar het is bijna december. Met andere woorden: de feestdagen staan weer voor de deur. Grote kans dat we deze dit jaar anders vieren dan dat we gewend zijn. Mocht je desondanks toch flink willen uitpakken (leuke woordspeling), maar wil je wel dat dat jouw portemonnee 2021 zal halen, lees dan snel deze blog. Je vindt er allerlei tips om met minimale uitgaven niet als de krent van de familie bestempeld te worden.

Bepaal een budget
Voordat jij je decemberinkopen massaal gaat inslaan, stel dan voor jezelf een maximum bedrag vast wat je wilt uitgeven. Wanneer je namelijk een budget opstelt, dan is de kans groter dat je je hier ook aan houdt. Stel je geen budget op, dan zie je vaak dat je achteraf meer hebt uitgegeven dan je liever had willen doen.

Maak lijstjes voor je boodschappen en cadeaus
Deze tip kun je combineren met het opstellen van een maximum budget. Wanneer jij precies weet wat je wilt gaan kopen, en wat je er maximaal aan wilt besteden, sla je twee vliegen in een klap. En met een lijstje voorkom je ook dat je dingen vergeet. Best vervelend als het gourmetstel op tafel staat, en je erachter komt dat je gourmetschotel nog bij de slager in de koeling ligt. Of dat je kinderen hun cadeau hebben uitgepakt, maar je partner nog met lege handen staat…

Doe het hele jaar door inkopen
Winkels maken er al decennia lang gebruik van: producten die met name in de decembermaand gewild zijn, worden rond die tijd extra gepromoot. Soms met korting, maar niet altijd. Weet jij in oktober al welk gerecht je met kerst op tafel gaat zetten, en zie je dan al een aanbieding hiervan voorbij komen? Inslaan dan maar! Vooral boodschappen die je wat langer kunt bewaren of kunt invriezen, zou je dus al eerder kunnen aanschaffen. Dit geldt natuurlijk ook voor cadeaus; maak gebruik van aanbiedingen die je bijvoorbeeld al in de zomer hebt gezien.

Daarnaast zijn veel producten na de feestdagen (flink) afgeprijsd. Zo zie je vaak dat kerstspullen vanaf januari een stuk goedkoper zijn, dan bijvoorbeeld in december. Koop je cadeaus en boodschappen dus niet allemaal precies vóór de feestdagen, je portemonnee en spaarrekening zullen je dankbaar zijn.

Maak gebruik van de eindejaarskortingen (maar let wel goed op!)
In november zie je vaak de Black Friday en Cyberweek-kortingen voorbij komen. Voordat je toehapt op dit soort kortingen, vergelijk dan altijd of jouw product daadwerkelijk goedkoper is. Soms wordt een product met een korting aangeboden, maar is datzelfde item bij een andere aanbieder alsnog goedkoper, zonder die ene korting.

Bezoek rondom de feestdagen ook gerust eens tweedehands- of kortingswebsites (zoals bijvoorbeeld Marktplaats of Social Deal). Misschien vind je er een leuk cadeau om te geven, zoals een dagje wellness met korting. Of kom je er een mooie airfryer tegen, die nog zo goed als nieuw blijkt te zijn. Grote kans dat je je naasten hiermee blij zal maken.

Gezondheid en gezelligheid zijn onbetaalbaar!
Hoe je de feestdagen dit jaar gaat doorbrengen, en wat je ook gaat doen: veel plezier, blijf gezond!

Bol 7-daagseBol 7-daagse

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden worden tussen haakjes aangegeven.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.